×

Zeleninové kuracie kari s kešu orieškami a ryžou

Zloženie

  • 600 kuracích prsíčok na plátky
  • 3 šalotky
  • 1 kus zázvoru
  • 150 g arašidov, pražených a solených
  • Paprika
  • 400 g brokolice, čerstvej alebo mrazenej
  • 400/1 g paprik, červené, mrazené alebo čerstvé
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice chilli omáčky
  • Soľ, korenie, cukor
  • 240/1 g ryže Basmati

Príprava

  1. Kuracie prsíčka nechajte marinovať v sójovej omáčke a vode na nejakú dobu. Potom nakrájajte na malé kúsky.
  2. Olúpte, umyte a nakrájajte šalotku a zázvor na malé kolieska.
  3. Jemne nasekajte kešu oriešky.
  4. Kúsky kuraťa ochuťte paprikou a krátko ich opečte na vysokej teplote vo veľkej pánvici alebo na plechu s papierom na pečenie. Potom kura vytiahnite a opečte kešu oriešky, šalotku a zázvor.
  5. Potom pridajte brokolicu s červenou paprikou, ktorú ste nakrájali na malé kúsky.
  6. Primiešajte kukuričný škrob a pridajte kura.
  7. Pridajte zvyšok sójovej omáčky, šľahačky a chilli omáčky, uveďte kari do varu a priklopte. Nechajte variť 10-15 minút.
  8. Ochuťte soľou, korením a cukrom.
  9. Podľa inštrukcií pripravte ryžu Basmati a podávajte ju s kari omáčkou.

Nutričné hodnoty

Kcal, 840, 42 %

Tuky, 36 g, 51 %

Sacharidy, 70 g, 26 %

Proteíny, 57 g, 114 %

Predchádzajúci článok
Banánový wrap s arašidovým maslom