Tarator s arašidmi
Zloženie
- 2 uhorky, celkom 750 g
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané
- 1 zväzok kôpru
- 1 čajová lyžička sirupu agáve
- 2 štipky celého kmínu
- 150 g prírodného jogurtu, 3,5 % tuku
- 500 g cmaru
- 2 čajové lyžičky olivového oleja
- Korenie
- 30 g arašidov, pražených a solených
- 1 stonka hladkého petržlenu
Príprava:
- Uhorky umyte a v prípade potreby olúpte. Uhorku nakrájajte na hrubé kúsky a vložte do veľkej nádoby na šalát.
- Nakrájajte cesnak, odrežte polovičku kôpru a dajte ho dohromady so sirupom agáve a kúskami uhorky.
- Pridajte jogurt, cmar a olivový olej. Dôkladne rozmixujte v mixéri.
- Druhú uhorku nahrubo nakrájajte a zmiešajte s tekutinou, pridajte korenie. Zvyšný kôpor nakrájajte najemno a primiešajte.
- Polievku aspoň na hodinu nechajte schladiť v chladničke.
- Servírujte každú porciu polievky s nahrubo nakrájanými arašidmi a nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom. Túto polievku si v lete vychutnajte dobre vychladenú.
Nutričné hodnoty:
Sacharidy, 15 g, 6 %
Tuky, 14 g, 20 %
Proteíny, 10 g, 20 %
Kcal, 228, 11 %
Nasýtené tuky, 3 g, 15 %