×

Tarator s arašidmi

Zloženie

  • 2 uhorky, celkom 750 g
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané
  • 1 zväzok kôpru
  • 1 čajová lyžička sirupu agáve
  • 2 štipky celého kmínu
  • 150 g prírodného jogurtu, 3,5 % tuku
  • 500 g cmaru
  • 2 čajové lyžičky olivového oleja
  • Korenie
  • 30 g arašidov, pražených a solených
  • 1 stonka hladkého petržlenu

Príprava:

  1. Uhorky umyte a v prípade potreby olúpte. Uhorku nakrájajte na hrubé kúsky a vložte do veľkej nádoby na šalát.
  2. Nakrájajte cesnak, odrežte polovičku kôpru a dajte ho dohromady so sirupom agáve a kúskami uhorky.
  3. Pridajte jogurt, cmar a olivový olej. Dôkladne rozmixujte v mixéri.
  4. Druhú uhorku nahrubo nakrájajte a zmiešajte s tekutinou, pridajte korenie. Zvyšný kôpor nakrájajte najemno a primiešajte.
  5. Polievku aspoň na hodinu nechajte schladiť v chladničke.
  6. Servírujte každú porciu polievky s nahrubo nakrájanými arašidmi a nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom. Túto polievku si v lete vychutnajte dobre vychladenú.

Nutričné hodnoty:

Sacharidy, 15 g, 6 %

Tuky, 14 g, 20 %

Proteíny, 10 g, 20 %

Kcal, 228, 11 %

Nasýtené tuky, 3 g, 15 %