Tekvicová polievka s arašidmi
Zloženie
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 stredne veľká tekvica hokkaido
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 g arašidov, pražených a solených
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 2 polievkové lyžice limetkovej šťavy
- Soľ, korenie, pažítka
Príprava:
- Cesnak a cibuľu olúpte a nakrájajte, ľahko osmažte v pánvici s olivovým olejom.
- Tekvicu umyte, odstráňte jadro a nakrájajte na malé kúsky. Pridajte do pánvice a zalejte zeleninovým vývarom.
- Všetko sa privedie k varu a nechá sa variť asi 20 minút, až pokiaľ nebude tekvica mäkká. Potom ju rozmixujte na kašu.
- Pridajte tri štvrtiny arašidov, kokosové mlieko a limetkový džús a znovu rozmixujte.
- Dochuťte soľou, korením a ozdobte zvyškom arašidov, pažítkou a podávajte.
Nutričné hodnoty:
Sacharidy, 21 g, 8 %
Tuky, 25 g, 36 %
Kcal, 360, 18 %
Nasýtené tuky, 6 g, 30 %