×

Tekvicová polievka s arašidmi

Zloženie

  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľká tekvica hokkaido
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 100 g arašidov, pražených a solených
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 2 polievkové lyžice limetkovej šťavy
  • Soľ, korenie, pažítka

Príprava:

  1. Cesnak a cibuľu olúpte a nakrájajte, ľahko osmažte v pánvici s olivovým olejom.
  2. Tekvicu umyte, odstráňte jadro a nakrájajte na malé kúsky. Pridajte do pánvice a zalejte zeleninovým vývarom.
  3. Všetko sa privedie k varu a nechá sa variť asi 20 minút, až pokiaľ nebude tekvica mäkká. Potom ju rozmixujte na kašu.
  4. Pridajte tri štvrtiny arašidov, kokosové mlieko a limetkový džús a znovu rozmixujte.
  5. Dochuťte soľou, korením a ozdobte zvyškom arašidov, pažítkou a podávajte.

Nutričné hodnoty:

Sacharidy, 21 g, 8 %

Tuky, 25 g, 36 %

Kcal, 360, 18 %

Nasýtené tuky, 6 g, 30 %

Predchádzajúci článok
Tarator s arašidmi