×

Bolívijská oriešková polievka: sopa de mani

Zloženie

  • 1 veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 2 mrkvy
  • 1/2 šálky nakrájaných paradajok
  • Chilli prášok
  • 200 g arašidov, pražených a solených
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky hrášku, zmrazeného
  • 1/2 šálky fazule fava (široká fazuľa), z džbánku
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1/2 šálky rezancov / cestovín
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • Soľ, korenie
  • Chilli prášok

Príprava:

  1. Cibuľu, cesnak a mrkvu nakrájajte na malé kúsky a nechajte ich osmažiť v hrnci s trochou oleja. Paradajky olúpte a nakrájajte na jemné kolieska a pridajte ich spolu s dostatečným množstvom pikantného chilli prášku k ostatným prísadam do hrnca.
  2. Väčšinu arašidov rozomeľte na prášok a pridajte tiež do hrnca. Zohrejte zeleninovú polievku a nalejte ju na ingrediencie. Polievka by mala byť najprv o niečo redšia ako je treba, pretože varením potom zhustne.
  3. Pridajte hrášok, fava fazule (široké fazule), dva alebo tri nakrájené zemiaky a rezance / cestoviny a varte zmes, pokiaľ nebudú zemiaky a rezance / cestoviny hotové.
  4. Zvyšné zemiaky medzitým nakrájejte na klinky alebo chipsy: nakrájajte ich na malé kúsky a potom ich dôkladne osmažte na horúcom oleji. Nechajte ich odkvapkať na papierovú utierku.
  5. Pridajte korenie a v prípade potreby soľ a ešte ďalší chilli prášok a ochutnajte, servírujte polievku v rovnakých porciach na tanieroch.
  6. Rozmiešajte zemiakové klínky v polievke a ozdobte ich zvyšnými arašidmi.
  7. K tejto polievke sa hodí biely chlieb alebo bageta.

Nutričné hodnoty:

Sacharidy, 36 g, 13 %

Tuky, 40 g, 57 %

Proteíny, 21 g, 42 %

Kcal, 588, 29 %

Nasýtené tuky, 8 g, 40 %

Predchádzajúci článok
Pesto z kešu orieškov