Zeleninové kuracie kari s kešu orieškami a ryžou
Zloženie
- 600 kuracích prsíčok na plátky
- 3 šalotky
- 1 kus zázvoru
- 150 g arašidov, pražených a solených
- Paprika
- 400 g brokolice, čerstvej alebo mrazenej
- 400/1 g paprik, červené, mrazené alebo čerstvé
- 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
- 100 ml sójovej omáčky
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice chilli omáčky
- Soľ, korenie, cukor
- 240/1 g ryže Basmati
Príprava
- Kuracie prsíčka nechajte marinovať v sójovej omáčke a vode na nejakú dobu. Potom nakrájajte na malé kúsky.
- Olúpte, umyte a nakrájajte šalotku a zázvor na malé kolieska.
- Jemne nasekajte kešu oriešky.
- Kúsky kuraťa ochuťte paprikou a krátko ich opečte na vysokej teplote vo veľkej pánvici alebo na plechu s papierom na pečenie. Potom kura vytiahnite a opečte kešu oriešky, šalotku a zázvor.
- Potom pridajte brokolicu s červenou paprikou, ktorú ste nakrájali na malé kúsky.
- Primiešajte kukuričný škrob a pridajte kura.
- Pridajte zvyšok sójovej omáčky, šľahačky a chilli omáčky, uveďte kari do varu a priklopte. Nechajte variť 10-15 minút.
- Ochuťte soľou, korením a cukrom.
- Podľa inštrukcií pripravte ryžu Basmati a podávajte ju s kari omáčkou.
Nutričné hodnoty
Kcal, 840, 42 %
Tuky, 36 g, 51 %
Sacharidy, 70 g, 26 %
Proteíny, 57 g, 114 %