Pesto z kešu orieškov
Zloženie
- 1 zväzok bazalky
- 120 ml olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 60 g čerstvého parmezánu
- 75 g arašidov, pražených a solených
- Soľ a korenie podľa chuti
A ako se pesto pripravuje?
1. Odtrhajte lístky bazalky a olúpte cesnak.
2. V mixéri rozmixujte bazalkové listy a cesnak s olivovým olejom.
3. Pridajte kešu orechy a jemne nastrúhaný parmezán a znovu pekne rozmixujte.
4. V prípade potreby pridajte viac soli a papriky. 5. S olivovým olejom a uložené do tesne uzatvoreného kontajneru, pesto v chladničke vydrží ešte jeden mesiac.
Nutričné hodnoty:
Sacharidy, 4 g, 2 %
Tuky, 29 g, 41 %
Proteíny, 6 g, 12 %
Kcal, 299, 15 %
Nasýtené tuky, 6 g, 30 %