×

Špenátový šalát s hroznom, gorgonzolou a kešu orechmi

Zloženie

  • 200 g čerstvých špenátových lístkov
  • 150 g červeného hrozna
  • 3 polievkové lyžice octu
  • 2 polievkové lyžice ostrej horčice
  • 1 polievková lyžica medu
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie
  • 100 g Gorgonzola
  • 75 g pražených kešu orechov
  • 50 g sušených marhúľ

Príprava

  1. Hrozno umyte a rozpoľte, odstráňte semienka, pokiaľ je to nutné. Na dresing zmiešajte jablkový ocot, horčicu, med a olivový olej a dochuťte soľou a korením.
  2. V miske zmiešajte špenát, hrozno a dresing.
  3. Gorgonzolu nakrájajte na jemné plátky.
  4. Podávajte špenát s hroznovou zmesou ozdobenou kešu orechmi, sušenými marhuľami a plátkami Gorgonzoly.
  5. Šalát chutí najlepšie s bagetou a dipom z creme fraiche alebo omáčkou aioli.

Nutričné hodnoty:

Sacharidy, 20 g, 7 %

Fats, 29 g, 41 %

Protein, 10 g, 20 %

Kcal, 380, 19 %

Sat. fat, 9 g, 45 %

Predchádzajúci článok
Cantuccini s kešu orieškami
Ďalší článok
Pesto z kešu orieškov