Špenátový šalát s hroznom, gorgonzolou a kešu orechmi
Zloženie
- 200 g čerstvých špenátových lístkov
- 150 g červeného hrozna
- 3 polievkové lyžice octu
- 2 polievkové lyžice ostrej horčice
- 1 polievková lyžica medu
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie
- 100 g Gorgonzola
- 75 g pražených kešu orechov
- 50 g sušených marhúľ
Príprava
- Hrozno umyte a rozpoľte, odstráňte semienka, pokiaľ je to nutné. Na dresing zmiešajte jablkový ocot, horčicu, med a olivový olej a dochuťte soľou a korením.
- V miske zmiešajte špenát, hrozno a dresing.
- Gorgonzolu nakrájajte na jemné plátky.
- Podávajte špenát s hroznovou zmesou ozdobenou kešu orechmi, sušenými marhuľami a plátkami Gorgonzoly.
- Šalát chutí najlepšie s bagetou a dipom z creme fraiche alebo omáčkou aioli.
Nutričné hodnoty:
Sacharidy, 20 g, 7 %
Fats, 29 g, 41 %
Protein, 10 g, 20 %
Kcal, 380, 19 %
Sat. fat, 9 g, 45 %